Επιστροφή στην κορυφή

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Θα χτυπήσει το κουδούνι, να μην αργήσουμε. Ώρα σχολείου!

Γενικό Λύκειο Ιτέας Φωκίδας

... δικτυωθείτε!

  • ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

 KAΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ «Μικροί Ρήτορες-Συμμετέχω ενεργά στην κοινωνία με μέσο την επιχειρηματολογία» - Βουλή των Εφήβων

 Για μια ακόμη χρονιά, μια μερίδα μαθητών του σχολείου από την Α’ και Β’ τάξη συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Επιχειρηματολογίας. Σε προηγούμενα  σχολικά έτη, το σχολείο είχε συμμετάσχει με ομάδες μαθητών του σε Πανελλήνιους Αγώνες Επιχειρηματολογίας καταλαμβάνοντας πολύ καλή θέση στο σύνολο των συμμετοχών. Τα τελευταία χρόνια οι εν λόγω διαγωνισμοί έχουν ανασταλεί λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, καθώς η συγκεκριμένη δράση έχει ως συντονιστές μια από τις φιλολόγους του σχολείου μας και τον οικονομολόγο μας που διεξάγουν το πρόγραμμα με μεγάλο ζήλο και γνωστικές ικανότητες , η προετοιμασία των μαθητών συνεχίστηκε κανονικά και φέτος.

Η συμμετοχή των μαθητών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει πολλαπλά οφέλη: Με τις σωστές τακτικές, βοηθάει στη σωστή χρήση της γλώσσας, στη βελτίωση της σκέψης που οδηγεί στη δημιουργία επιχειρημάτων που κάνουν ισχυρή μια άποψη καθιστώντας τους μαθητές ικανούς να επηρεάσουν το κοινωνικο-πολιτικό γίγνεσθαι ως αυριανούς ενεργούς πολίτες.

Το «ευ αγωνίζεσθαι» είναι ένα ισχυρό κίνητρο για συμμετοχή στους Πανελλήνιους αγώνες οι οποίοι αποσκοπούν στην προώθηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διαγωνιστούν μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων οι οποίοι τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων, την πειθαρχημένη συνεργασία με τους συμπαίκτες τους και την κατανόηση και κριτική των θέσεων της αντίπαλης ομάδας.

Η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ και εναντίον μια δεδομένης θέσης, συνεισφέρει συνήθως αποφασιστικά στη σφαιρικότερη αντιμετώπιση και τελικά στην πληρέστερη κατανόηση ενός ζητήματος. Παράλληλα, φέρνει τους συνδιαλεγόμενους πιο κοντά μεταξύ τους, παρέχοντάς τους έναν κοινό χώρο επικοινωνίας στο επίπεδοι του λόγου, μακριά από στείρες προκαταλήψεις και φανατισμούς.  

 

 Συμμετέχω ενεργά στην κοινωνία με μέσο την επιχειρηματολογία

 Μικροί Ρήτορες

Copyright © 2022 Lykeio Iteas - Fokida. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.

Copyright © 2022 Γενικό Λύκειο Ιτέας - Διαχειριστής: Μ.Σ. Rights Reserved.